Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy kokonaisvaltaisesti raskaana olevien ja synnyttäneiden terveyteen ja hyvinvointiin. Äitiysfysioterapia voi olla ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa – tavoitteet lähtevät aina asiakkaasta. Äitiysfysioterapiassa ohjaus, neuvonta ja kuntoutus pohjautuu tutkittuun tietoon ja vankkaan kliiniseen kokemukseen.

Raskausaikana saat äitiysfysioterapeutilta tukea ja ohjausta raskausajan liikuntaan, lantionpohjan harjoitteluun, synnytykseen valmistautumiseen sekä kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapeutti tarjoaa apua synnytyksestä toipumiseen, lantionpohjan ja keskivartalon harjoitteluun, suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen, selkä- ja lantiokipujen hoitoon sekä liikunnan pariin palaamiseen. Olennainen osa äitiysfysioterapiaa on myös synnytysarpien eli sektio- ja episiotomia-arpien hoito.

Miksi tulla äitiysfysioterapiaan tai lantionpohjan fysioterapiaan juuri SUHK Mamalle?

SUHK Maman fysioterapeutit ovat koulutettuja ja kokeneita huippuammattilaisia. Kaikki SUHK Maman fysioterapeutit ovat käyneet äitiysfysioterapian ja lantionpohjan fysioterapian täydennyskoulutuksia sekä Fysioterapeuttinen jälkitarkastus -koulutuksen, joten voit luottaa siihen, että saat jokaisesta toimipisteestä laadukasta palvelua. Kokoonnumme säännöllisesti päivittämään osaamistamme ja jakamaan tietoa tiimimme kesken. Mamalaisten joukosta löytyy myös äitiysfysioterapian edelläkävijöitä, kouluttajia ja oman erikoisalansa aktiivisia kehittäjiä. Varaa aika vastaanotolle!

Tilamme ovat viihtyisiä ja suunniteltu siten, että sinun on helppo olla rennosti. Voit tulla vastaanotolle myös vauvan kanssa. Kaikille toimipisteille on esteetön pääsy, joten kulkeminen lastenvaunujen kanssa onnistuu. Useimpien toimipisteiden läheisyydestä löytyy autoilijoille maksuttomia pysäköintipaikkoja.

Lämpimästi tervetuloa Suomen parhaimpien äitiysfysioterapeuttien vastaanotolle!