Avajaisten ohjelma

Olet lämpimästi tervetullut viettämään SUHK Maman avajaisia sunnuntaina 17.11.2019! Vietämme avajaisia keksitetysti kahdessa toimipisteistämme.

Tule siis tutustumaan tiloihin sekä tarjoamiimme palveluihin ja tapaa tekijämme paikan päällä. Arvomme avajaisissa lahjakortteja kaikkien kävijöiden kesken, tarjoiluita ja tarjouksia unohtamatta!

Kamppi, Fredrikinkatu 47 3.krs. Klo: 10-12

SUHK Mama esittäytyy

Virve Tavia, Ravinto

Sara Seppäläinen & Saija Pohjanvirta, Kehotietoisuus harjoitus – tunne lantionpohjasi

Jaana Torri & Sonja Toivola, Hypopressive tekniikan esittely

Hoitohuoneessa pääset rauhoittumaan raskaus- ja vauvahieronnan tunnelmaan.

Suomenoja, Suomalaistentie 7 Klo: 14-16

SUHK Mama esittäytyy

Heli Harsunen, Naisten fysioterapia

Saija Pohjanvirta, Tunne lantionpohjasi

Heli Harsunen, Juoksu synnytyksen jälkeen

Saija Pohjanvirta, Äitiysjoogan näytetunti

Hoitohuoneessa pääset tutustumaan raskaus- ja vauvahieronnan tunnelmaan.

Lapset ja vauvat ovat tervetulleita mukaan tapahtumaan! Huomioithan, että Kampin toimipiseessä vaunut tulisi jättää Fredrikinkatu 47:n lasitettuun ala-aulaan ja Suomenojalla vaunut mahtuvat sisääntulokerroksen aulaan.

TERVETULOA!

Loppuvuoden jooga & pilates -kurssien aikataulu!

Kamppi Odottavien Äitiysjooga keskiviikkoisin 6.11.-27.11. klo 19-20 , 4 kertaa, 100€.


Suomenoja Synnyttäneiden äiti-vauvajumppa perjantaisin 1.11.-22.11. klo 14.30-15.30, 4 kertaa 100€


Suomenoja Odottavien Äitiysjooga perjantaisin 1.11.-22.11. klo 16-17 , 4 kertaa 100€.

Espoonlahti Odottavien Äitiyspilates maanantaisin 11.11-9.12. Klo 18-19, 5 kertaa 100€.

Espoonlahti Synnyttäneiden Äitiyspilates keskiviikkoisin 23.10.-20.11. Klo 13.30, 5 kertaa 100€.

Suomenoja Keskitason pilates torstaisin 24.10-28.11. klo 9.30, 5x 100€.

Kaikille SUHK Maman kursseille ja workshoppeihin pääset ilmoittautumaan pian verkkokaupan kautta! Sitä ennen voit ilmoittautua tai kysyä tunneista lisää suoraan ohjaajilta.

Äitiysjooga, saija.pohjanvirta(at)suhk.fi

Äitiyspilates, terhi.antikainen(at)suhk.fi

Floorbarre, sonja.toivola(at)suhk.fi

SUHK Mama syntyi tarpeesta toteuttaa laadukasta ja pitkäjänteistä työtä naisten fysioterapian parissa.

Äitiysfysioterapia on kasvattanut asemaansa kohinalla viime vuosien aikana. Silti maailmanlaajuisesti katsottuna ala on vielä lapsen kengissä Suomessa ja tietoa sekä kouluttautuneita tekijöitä tarvitaan. SUHK Mama perustettiin, jotta jokainen suomalainen nainen tulisi tietoiseksi lantionpohjan ja keskivartalon merkityksestä hyvinvointiin. Maman tavoitteena on tuottaa laadukkaita palveluita, ei vain raskaana oleville tai synnyttäneille, vaan aivan kaikille ja kaiken ikäisille naisille.

Yrityksen toimitusjohtaja Terhi Antikainen on toiminut terveys- ja hyvinvointi alalla yrittäjänä jo vuodesta 2005, jolloin hän oli perustamassa Suomen Urheiluhierontakeskus konserniin kuuluvaa yritystä. Terhi on laajentanut osaamistaan kouluttautumalla jatkuvasti lisää alalla ja naisten fysioterapiaan erikoistuneen SUHK Maman perustaminen oli luonnollinen jatkumo kolmen lapsen äidille. ”Äitiys ei tee kenestäkään alaan erikoistunutta fysioterapeuttia, mutta yrityksen pyörittämistä olen harjoitellut jo 14-vuotta. Toimiva yritys vaatii paljon joustoa, suunnitelmallisuutta ja luovuutta, joihin äitiys ja arjen pyörittäminen ovat opettaneet aivan uudella tavalla.” Kommentoi Terhi.


Sara Seppäläinen on äitiys- ja lantionpohjan fysioterapian pioneereja Suomessa. Sara on toiminut vuosia pääkaupunkiseudulla naisten fysioterapian parissa ja löysi tiensä sattumien kautta SUHK Maman Espoonlahden toimipisteeseen vuonna 2018. Saran tietämys ja tuntemus alasta on valtava, jonka johdosta oli mahtavaa saada Sara mukaan SUHK Maman osakkaaksi, sekä hallituksen puheenjohtajaksi. Sara on ollut perustamassa Äitiysfysioterapeutit Ry:tä Suomessa ja päivittäisen asiakastyön lisäksi hän työstää useita projekteja, joiden tavoitteena on tuoda alaa tunnetuksi sekä asiakkaiden että ammattilaisten keskuudessa. ”Sarassa parasta on heittäytyminen mukaan kaikkeen mikä tuntuu sydämessä hyvältä. Heti ensi tapaamisesta saakka huomasi, että hänellä on realistinen kuva yrittäjyydestä ja tekeminen keskittyy oikeasti oleellisiin asioihin, jolloin on mahdollista kasvattaa jotain suurta. SUHK Mama tarvitsi yhden Saran ollakseen sitä mitä se on nyt!” Kuvailee Terhi osakaskumppaniaan.


SUHK eli Suomen Urheiluhierontakeskus Oy on alunperin perheyritys, joka on kasvaessaan pyrkinyt pitämään tekijöidensä puolia. SUHK Maman kolmas osakas Riitta Vesanen on ollut pisimpään mukana itsenäisenä ulkopuolisena ammatinharjoittajana SUHKin historiassa. Riitan tie äitiys- ja lantionpohjan fysioterapian pariin, sekä erikoistuminen lymfaterapiaan on kulkenut Ranskassa asuttujen vuosien ja omien lasten kautta lähes samaan tapaan kuin Terhillä. ”Riitan asiakaspalvelu ja osaaminen on näkynyt aina hänen tekemisessään, vakiintunut asiakaskunta löytää hänen luokseen vaikka muutaman vuoden ulkomailla olon jälkeen! Riittaan on voinut luottaa missä tahansa asiassa ja hänen kanssaan on ihana jutella myös rennommin viinilasin äärellä vapaa ajalla. ” Kertoo Terhi.


SUHK on myös mukana mahdollistamassa SUHK Maman kasvua ja yritysten missio onkin sama, tarjota asiakkailleen mahdollisimman laadukasta oman alansa palvelua joka on helposti saavutettavissa. Jossain määrin voidaankin siis ajatella myös Maman ammattitaidon ja osaamisen kumpuavan jo neljäntoista vuoden takaa.


”Olemme saaneet kokoon mahtavan porukan alan huippuosaajia! Jokainen heistä osallistuu yrityksen kehittämiseen omalla tavallaan ja jo nyt olen nähnyt loistavaa sitoutumista kaikkeen tekemiseen. Tekijät ovat yrityksen tärkein osa ja yhdessä tekeminen mahdollistaakin moniammatillisuuden ja on lisäksi paljon mielekkäämpää kaikille. Tekijöiden esittelyihin toimipisteittäin pääsettekin tutustumaan seuraavaksi!”


SUHK Mama viettää avajaisia keskitetysti kahdessa toimipisteessä sunnuntaina 17.11.

Kampissa klo:10-12, osoitteessa Fredrikinkatu 47.
Suomenojalla klo:14-16, osoitteessa Suomalaistentie 7.

Lämpimästi tervetuloa!

Sara Seppäläinen, Terhi Antikainen & Riitta Vesanen.


Lokakuu on täällä ja Roosanauha päivää vietetään perjantaina 11.10!

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä ja vuosittain Suomessa todetaan noin 5000 uutta rintasyöpätapausta. Rintasyöpää esiintyy yleisimmin yli 45-vuotiailla naisilla, mutta sairaus koskettaa myös tätä nuorempia. Miehillä rintasyöpää esiintyy vielä hyvin harvoin, mutta tapaukset ovat lisääntymässä. Yli 90 % potilaista on elossa viiden vuoden kuluttua sairauden toteamisesta.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjalla tuetaan suomalaista rintasyöpätutkimusta sekä syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään. Tänä vuonna Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 11.10.2019. Roosa nauha -päivän kunniaksi halusin kirjoittaa mahdollisista rintasyövän hoidon jälkeisistä ongelmista sekä siitä, miten fysioterapiasta, lymfaterapiasta ja oikeanlaisesta liikunnasta voi saada apua näihin ongelmiin.

Fysioterapeuttina ja lymfaterapeuttina olen kohdannut useita rintasyöpään sairastuneita naisia (ja yhden miehenkin) kohta 14 vuotisen työurani aikana. Yleisin syy näihin kohtaamisiin on ollut heidän sairastumisensa myös lymfaödeemaan rintasyöpäleikkausten, imusolmukkeiden poiston ja sädehoitojen seurauksena.

Lymfaödeema eli lymfaturvotus syntyy silloin, kun imusuonisto vahingoittuu paikallisesti esimerkiksi syövän hoidon seurauksena, eikä sen kuljetuskapasiteetti enää riitä poistamaan kudoksesta sille tarkoitettua neste-, valkuaisaine- ja solukuormaa. Lymfaödeema on alueellinen, mutta krooninen ja useimmissa tapauksissa etenevä sairaus. Jos lymfaödeemaa ei hoideta asianmukaisesti, saattaa se johtaa lymfaödeeman III-vaiheeseen eli tilanteeseen, jossa turvonneen alueen mittasuhteet ovat luonnottoman suuret eikä kudoksen normalisoiminen enää onnistu. En missään nimessä halua kuitenkaan pelotella ketään. Merkittävä osa syöpähoidon läpikäyneistä henkilöistä on latenssivaiheessa lopun ikäänsä, ts. imusuonisto on vahingoittunut, mutta sen kapasiteetti on kuitenkin riittävä. Tätä kutsutaan lymfaödeeman 0-vaiheeksi eli imusuonisto on vahingoittunut syöpähoitojen seurauksena, mutta turvotusta ei vielä ole havaittavissa. Nykyään myös vartijaimusolmuketutkimus mahdollistaa sen, ettei imusolmukkeita poisteta turhaan. Jos vartijaimusolmuke tai -solmukkeet ovat puhtaat, voidaan loput solmukkeet jättää rauhaan. Tällöin riski lymfaödeeman syntymiselle on varsin pieni.

Kuva

Lymfahoidon Kokonaisuus –terapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia ja niiden seurauksia sekä vaivoja tai sairauksia, joiden yhtenä oireena on turvotus. LYKO-terapia koostuu manuaalisesta lymfaterapiasta, kompressioterapiasta sekä liike- ja ihonhoidosta. Lymfaödeemaa hoidettaessa aikainen lymfaterapian aloittaminen tuottaa parhaimmat hoitotulokset, mutta myös pitkälle edenneissä tapauksissa (lymfostaattinen elefantiasis eli lymfaödeeman III vaihe) voidaan turvotusta aina vähentää.

Rintasyöpää sairastaneilla, joilta on poistettu kainalon imusolmukkeita, voi esiintyä lymfastrangeja eli kovettuneita imusuonia. Ne tuntuvat yleensä narumaisena kiristyksenä kainalon tai koko yläraajan alueella. Niitä voi esiintyä myös vartalolla. Lymfastrangit voivat aiheuttaa mm. olkanivelen liikerajoitusta ja yläraajan kipua. Asiaan perehtynyt fysioterapeutti/lymfaterapeutti voi avata niitä manuaalisella käsittelyllä ja ohjata asiakasta myös itse avaamaan ne.

Nivelten ja pehmytkudosten normaali toiminta luovat edellytykset myös imusuoniston optimaaliselle toiminnalle ja nesteen liikkumiselle kudosten soluvälitilassa. Hyvä lihaspumpputoiminta edistää virtausta niin veri- kuin imusuonissa. Toisaalta turvotus heikentää nivelten liikkuvuutta ja sidekudosrakenteiden liikkumista toisiinsa nähden. Faskiamanipulaatiolla pyritään normalisoimaan sidekudosrakenteiden toiminta ja liikkuvuus, millä voi olla huomattava vaikutus imusuoniston toimintaan ja lymfaturvotuksen vähenemiseen. Myös kiristävien arpien käsittely on tärkeää siinä vaiheessa, kun haava on hyvin parantunut. Käsittelyn tarkoituksena on irrottaa arpikudosta alustastaan, parantaa arven ja yläraajan liikkuvuutta sekä vähentää mahdollista kipua.

Liikunnalla on todettu olevan merkitystä rintasyövän ehkäisyssä ja sen uusiutumisen ehkäisyssä. Se aktivoi lymfavirtausta edistävän lihaspumpun toimintaa. Se lisää myös toimintakykyä ja elämänlaatua. Liikunnan intensiteetti ja kesto määräytyvät henkilön kunnon ja voimien mukaan. Liikunta aloitetaan rasitusta vähitellen lisäämällä ja omaa kehoa kuunnellen. Rintasyöpäleikkauksen jälkeiset hoidot saattavat kiihdyttää luukatoa ja lisätä murtumariskiä. Näitä voi ehkäistä harrastamalla luuta vahvistavaa liikuntaa, esim. kävelyä, kuntosaliharjoittelua ja erilaista ryhmäliikuntaa. Lymfaödeemaan sairastuneen kannattaa käyttää liikunnan aikana kompressiotuotteita. Vesiliikunta ja uinti ovat lymfaturvotukseen hyvin soveltuvia liikuntamuotoja, sillä veden tuottamalla paineella on sama vaikutus kuin kompressiohoidolla. Myös painonhallinnalla voidaan vaikuttaa lymfaturvotukseen, sillä rasvakudoksen väheneminen edistää imusuoniston toimintakykyä.

Rintasyövän ennustetta parantaa sen varhainen toteaminen. Siksi haluaisinkin näin Roosa nauha -päivänä haastaa jokaisen tutkimaan omat rintansa kerran kuukaudessa. Omatarkkailemalla oppii tuntemaan rintansa ja huomaa, jos niissä tapahtuu muutoksia. Kaikkia syöpäkasvaimia ei löydetä tällä tavalla, mutta rintojen omatarkkailu on tärkeä osa omasta terveydestään huolehtimista. Tavallisimpia rintasyövän oireita ovat kyhmy, ihomuutokset tai ihon vetäytyminen. Rinnan muoto voi muuttua tai nänni voi vetäytyä sisään. Myös eritys nännistä tai turvotus rinnassa voivat olla oireita rintasyövästä. Tyypillinen rintasyöpään viittaava löydös on kiinteä kyhmy, joka voi löytyä myös kainalosta. Useimmissa rintasyöpätapauksissa havaittu kyhmy on ollut kivuton.

Lisätietoa omatarkkailusta www.tunnerintasi.fi

fysioterapeutti/lymfaterapeutti (LYKO)

Jaana Torri, SUHK Käpylä

jaana.torri@suhk.fi

SUHK Ajanvaraus

Tämän vuoden Roosa nauhan on suunnitellut ihana Seela Sella!
Kuva: www.roosanauha.syopasaatio.fi

Lähteet:

www.rintasyopa.fi

Tom Väisänen, 2015, Syövän hoidon jälkeinen lymfaturvotus ja sen hoito.www.tunnerintasi.fi

”Rintasyöpä – kuntouttamisen tukeminen” -koulutus (2017)

HUS, Rintasyövän jälkeinen lymfaturvotus ja sen hoito Syöpätautien klinikan fysioterapiassa

SUHK Mama

SUHK Mama on SUHKin uusi, erityisesti naisten terveyteen erikoistunut Fysioterapiakeskus ja Pilates Studio kaiken ikäisille naisille ja raskaana oleville, sekä synnyttäneille äideille. Olemme koonneet yhteen naisen terveyttä tukevan fysioterapia osaamisen ja meille voit tulla yksilöasiakkaana, pienryhmiin tai osallistua kertaluontoisiin workshoppeihin.

Toimintamme on laajentuntut kesän aikana yhteensä neljään eri toimipisteeseen ja jatkossa löydät äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan erikoistuneet tekijämme Espoonlahden lisäksi Suomenojalta, Kampista ja Käpylästä.

Tulevana syksynä saamme vihdoin jatkuvasti täynnä olevien pilatestuntien ohelle lisää ryhmätunteja, kun pre ja post äitiysjoogatunnit alkavat Suomenojalla ja Kampissa. Lisäksi Kampin toimipiseessä on tarjolla Mom&Baby Floorbarre tunti. Ilmoittautumiset äitiysjoogaryhmiin ovat parhaillaan käynnissä!

SUHK Maman palveluihin kuuluu lisäksi Fysioterapeuttinen jälkitarkastus (synnytyksen jälkeen), lymfaterapia ja raskaushieronta. Kaikki yhteystiedot, tekijät ja palvelukuvaukset löydät osoitteesta www.suhkmama.fi.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot mama(at)suhk.fi.

Tervetuloa seuraamaan SUHK Maman tulevaa toimintaa ja palveluita myös Instagramissa ja Facebookissa @suhkmama!

Heli, Sara, Sonja, Terhi, Jaana, Saija ja Riitta (Virve, puuttuu kuvasta).

Mom&Baby Floorbarre alkaa tulevana perjantaina Kampissa

Mom&Baby Floorbarre

Äidin hyvinvointi on koko perheen hyvinvointia. Raskausaika ja synnytys ovat valtavia muutoksia kehoon, ja liikunnan pariin palaaminen synnytyksen jälkeen voi tuntua epävarmalta.
Tervetuloa äitiysfysioterapeutin ja barreohjaajan Sonja Toivolan Mom&Baby Floorbarre-tunneille!

Floorbarressa tehdään mattotasolla erilaisia harjoitteita, jotka ovat saaneet vaikutteita baletista, pilateksesta ja joogasta. Mitään aiempaa kokemusta ei tarvita, tunneille voi tulla juuri sellaisena kuin on oppimaan uutta omasta kehostaan. Keskitymme paljon lantionpohjan lihaksiin ja kehonhallintaan, mitkä tulevat ryhtiä, palautumista ja tasapainoa. Etenemme tunneilla vauvojen ehdoilla, ja pienryhmässä (max.6 äiti-vauvaparia) on tilaa kysymyksille ja yksilöllisemmälle ohjaukselle. Vauvalle on hyvä idea ottaa mukaan oma viltti tai alusta sekä jotain omia leluja tms viihdykettä. Mikäli tulet vaunujen kanssa, tulisi vaunut jättää alas Fredrikinkatu 47:n katokseen, josta pääsee hissillä suoraan ylös.

Tunnin kesto on 45min, hinta 80€/tiiviskurssin neljä kertaa klo 12-12.45 perjantaisin 30.8., 6.9.,13.9. ja 20.9.
SUHK Mama Kampin toimipisteesessä, Fredrikinkatu 47.

Ilmoittautumiset mama(at)suhk.fi

Tervetuloa SUHK Mamalle Sonja Toivola!

Sonja Toivola on äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, imetysohjaaja ja barreohjaaja.

Sonjan vastaanotolla voit saada apua erilaisiin lantionpohjan toimintahäiriöihin, (kuten kiputiloihin, gynekologisiin laskeumiin, ummetukseen, virtsan-, ilman- tai ulosteenkarkailuun), kuinka liikkua ja pysyä paremmin kivuttomana raskausaikana, ja synnytykseen valmistautumiseen sekä raskausajasta ja synnytyksestä palautumiseen, kuten esimerkiksi suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Lisäksi Sonja tekee manuaalisista hoitoja esimerkiksi leikkausten jälkeisille arville, kuten sektio- ja episiotomia-arvet.

Kiinnostus hyvinvoivaan kehoon on tullut pitkän tanssitaustan kautta, ja hän kokee olevansa ikuinen oppija fysioterapian erikoisosaamisalalla, jossa uutta tutkimustietoa tulee jatkuvasti ja näkökulmia tulee pystyä muuttamaan ja laajentamaan uuden tiedon myötä. Sonja ymmärtää paljon erilaisista tanssijoiden tuki- ja liikuntaelinvaivoista sekä tanssijan lantionpohjasta niin nuorilla synnyttämättömillä naisilla kuin synnytyksen jälkeenkin. Ihmiskeho on äärettömän kiinnostava kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, eikä esimerkiksi lantionpohjan vaivoja hoideta välttämättä pelkästään lantionpohjan kautta.

Sonja on ollut mukana perustamassa Suomen Äitiysfysioterapeuttien yhdistystä, ja toimii yhdistyksen hallituksessa. Äitiysfysioterapiassa olisi optimaalisinta tavata raskausaikana käyden läpi raskauden tuomia muutoksia kehoon ja esimerkiksi liikuntaan raskausaikana sekä synnytykseen valmistautumista ja synnytyksestä palautumista. Mitään ”parasta ennen”-päivää äitiysfysioterapiassa ei kuitenkaan ole, ja pidempäänkin esiintyneitä vaivoja pystytään yleensä fysioterapialla kuntouttamaan.

Tervetuloa Sonjan vastaanotolle Kampin toimipisteeseen!
Ajanvaraus

Vahvempi äiti

Jos olet tottunut liikkumaan paljon tai tekemään raskasta treeniä, raskausaika ja synnytyksen jälkeinen aika voivat tuntua piinaavan pitkiltä, kun treenejä on kevennettävä. Saatat kokea, että omasta identiteetistä on palanen hukassa ja mielesi tekisi jo treenaamaan ”kunnolla”. Aivosi ja mielesi voi olla siihen valmis, mutta kehosi todennäköisesti ei. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö liikunta olisi sinulle hyväksi.

Miten siis kannattaa treenata synnytyksen jälkeen? Voitko palata CrossFitin, kuntosalitreenin tai kahvakuulailun pariin? Miten huomioida lantionpohja ja mahdollinen erkauma treenatessasi?

Tule mukaan 5 kerran Vahva äiti -kurssille ottamaan selvää ja oppimaan lisää niin lantionpohjastasi kuin koko kehostasi. Emme lupaa poppaskonsteja tai kikkakolmosia vaan vahvan perustan, jonka pohjalle voit rakentaa loppuelämäsi treenit.

Kurssi toteutetaan max. 10 henkilön pienryhmänä 29.8. alkaen SUHK Mama Suomenojalla torstaisin klo 11-12. Vauvat ovat tervetulleita mukaan!

Kurssin ohjaa äitiys- ja urheilufysioterapeutti Heli Harsunen, joka on myös Pregnancy&Postpartum Athleticism Coach.

Hinta: 125 €.
Ilmoittautumiset: heli.harsunen@suhk.fi

Kurssipäivät: 29.8., 5.9., 12.9., 19.9. ja 3.10.

Tervetuloa!

Odottavien ja Synnyttäneiden Äitiysjoogaryhmät alkavat Suomenojalla ja Kampissa

Äitiysjooga

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka sopii kaikille omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Joogaa voi harjoittaa turvallisesti läpi raskauden, kun ottaa huomioon raskauden aiheuttamat muutokset kehossa. Jooga lisää kehotuntemusta ja siten tukee synnytykseen valmistautumista sekä synnytyksestä palautumista. Äitiysjoogatunneilla huolletaan ja vahvistetaan lempeästi koko kehoa, lantionpohjan lihaksia unohtamatta. Äitiysjoogaryhmät on jaettu odottavien ja synnyttäneiden äitien ryhmään, jälkimmäiseen myös vauvat ovat tervetulleita mukaan.

Odottavien äitien joogatunnilla liikutetaan kehoa turvallisesti lempeillä ja helpoilla jooga-asanoilla ja annetaan keholle tilaa sopeutua raskauden aikaisiin muutoksiin. Lempeällä harjoituksella voidaan helpottaa mahdollisia raskauden aikaisia vaivoja sekä ennaltaehkäistä niitä. Joogatunnilta saat tasapainoa, kehotietoutta ja luottamusta omaan kehoosi. Tunnilla liikutaan pehmeästi ja virtaavasti liikkeestä toiseen, välillä pysähtyen luomaan yhteyttä vauvaan. Tunti päätetään rentoutusharjoitukseen, jolloin keho päästää irti jännityksistä ja mieli rauhoittuu.

Synnyttäneiden äitien joogatunnille voit hakeutua synnytyksen jälkeen heti kun siltä tuntuu. Tunnilla liikutetaan ja vahvistetaan kehoa turvallisesti, huomioiden mm. synnytystapa ja synnytyksestä kulunut aika. Tunnilla vahvistetaan kehotuntemusta ja tuetaan kehon palautumista synnytyksestä. Tunnilla käydään läpi myös vauva-arkea helpottavia ergonomia-asioita ja vahvistetaan mm. selkää ja ranteita.

Äitiysjoogaryhmiä ohjaa äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti sekä tuleva joogaohjaaja Saija Pohjanvirta. Saijalla on useiden vuosien tausta joogan parissa ja hän hyödyntää sitä sekä äitiysfysioterapian erikoisosaamistaan äitiysjoogatunneilla. Lämpimästi tervetuloa joogaamaan Saijan kanssa, olit sitten kokenut joogi tai joogan aloittamisesta kiinnostunut!

Syksyn Äitiysjoogatunnit alkavat viikolla 38, seuraavalla aikataululla!

Ke 18.9.-16.10.2019 Synnyttäneiden Äitiysjooga klo:17.30, Kamppi

Ke 18.9-16.10.2019 Odottavien Äitiysjooga klo:19.00, Kamppi

Pe 20.9.-18.10.2019 Synnyttäneiden Äitiysjooga klo:14.30, Suomenoja

Pe 20.9.-18.10.2019 Odottavien Äitiysjooga klo:16.00, Suomenoja

SUHK Mama Kamppi, Fredrikinkatu 47

SUHK Mama Suomenoja, Suomalaistentie 7

Kaikki tunnit järjestetään kurssimuotoisina 5x60min 125€. Maksuvälineenä käy myös Eazybreak, Smartum ja Edenred liikuntasaldo. Huomioithan tuntien perässä ilmoitetun sijainnin! Kampin tunnit ovat pienryhmiä, joten varaathan paikkasi ajoissa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

mama(at)suhk.fi

Käpylän toimipisteessä hoidetaan myös miesten lantionpohjan häiriöitä

Jaana Torri on työskennellyt jo pitkään SUHKin Käpylän toimipisteessä ja on nyt osa SUHK Maman fysioterapeuttien tiimiä.

Jaana on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2005 ja lymfaterapeutiksi vuonna 2007. Hän on työskennellyt valmistumisestaan lähtien tuki- ja liikuntaelinfysioterapian parissa. Omien raskauksien ja synnytysten jälkeen Jaana erikoistui äitiysfysioterapiaan ja lantionpohjan fysioterapiaan. Jaana hoitaa lymfaterapialla eri syistä johtuvia turvotuksia, esimerkiksi rintasyövän hoidon jälkeisiä turvotuksia. Hän käsittelee myös arpia, mm. sektioarpia.

Naisten lantionpohjan toimintahäiriöiden lisäksi Jaana hoitaa myös miehillä ilmeneviä ongelmia, kuten eturauhassyövän jälkeisiä toimintahäiriöitä.

Varaa aika Jaanalle Käpylän toimipisteeseen.

Jaana Torri
Äitiysfysioterapeutti
Lantionpohjan fysioterapeutti
Lymfaterapeutti
Faskiamanipulaatio
Kinetic Control
Akupunktio
Low Pressure Fitness Hypopressive level 1 ohjaaja
Urheiluhieroja, Raskaushieronta