Naisten osteopatia

Osteopaatit ovat terveydenhuoltoalan ammattilaisia, jotka ovat perehtyneet syvällisesti anatomiaan ja fysiologiaan, näihin vaikuttaviin tekijöihin, sekä erilaisiin kiputiloihin. Osteopaatti tarkastelee kehon tasapainoista toimintaa rakenteen ja toiminnan vuorovaikutuksen, sekä näihin vaikuttavien yksilöllisten kehon ulkopuolisten vaikuttimien kautta – eli jokainen ihminen kohdataan yksilöllisenä kokonaisuutena elämäntilanteineen, elintapoineen ja ajatuksineen.

Naisen elinkaaren aikana kehossa tapahtuu useita muutoksia, niin hormonitoiminnassa, kuin rakenteellisella tasolla mm. eri kasvukausien aikana. Murrosikä, raskausaika, synnytys ja imetysaika, sekä menopaussi ovat ehkä merkittävimmät muutoskaudet naisen elämässä. Naisten terveyteen keskittyvässä osteopatiassa on perehdytty näihin muutoksiin, ja tuetaan ihmistä ja hänen kehoaan kulloisenkin elämäntilanteen vaatimalla tavalla. Vaikka naisen kehon kasvukausiin, hormonitoiminnan muutoksiin ja elämäntilanteiden muutoksiin voi liittyä kehollista oireilua, joihin osteopatiasta voi hakea helpotusta (mm. päänsäryt, kuukautiskivut, turvotukset, niska- ja selkäkivut, lantion alueen kivut, yhdyntäkivut, toiminnalliset vatsavaivat, närästys), ei hoito ole vain oirekeskeistä, vaan tavoite on kokonaisvaltaisessa terveyden tukemisessa, jopa oireiden ennaltaehkäisyssä.

Osteopatia painottuu manuaaliseen, eli käsillä tapahtuvaan hoitoon, mutta merkittävässä roolissa ovat myös tiedonjako, ihmisen tutustuminen omaan kehoonsa, sekä kotihoito-ohjeet. Osteopaatit toimivat myös yhteistyössä muiden terveydenhuoltoalan ammattilaisten kanssa, täydentävänä osana moniammatillista hoitokokonaisuutta.

SUHK Maman Naisten Osteopatia palvelun voit varata Kampin toimipisteestä Laura Korhoselta. Varaa aika!