Seksuaalineuvonta ja -terapia

Tasapainoinen ja hyvinvoiva seksuaalisuus on jokaisen oikeus ja kukoistaessaan se näyttäytyy positiivisena energiana kaikilla muillakin elämän osa-aluella. Me SUHK Mamalla tarjoamme matalan kynnyksen seksuaalineuvonta palvelua Kampin ja Suomenojan toimipisteissä sekä pidempää seksuaaliterapia prosessia Suomenojan toimipisteessä.

Seksuaalisuus ja seksuaaliset tarpeet ovat muuttuvia läpi elämän. On tavallista kokea muutoksia seksuaalisuudessa ilman mitään suurempaa syytä. Usein kuitenkin elämänmuutokset, kuten raskaus, vanhemmuus, sairastuminen tai ero sekä eri elämänvaiheet ikääntymiseen tai nuoruusikään liittyen saatetaan kokea kohtina, joilla on vaikutusta seksuaalisuuteemme. 

Seksuaalisuutta koskevissa kysymyksissä ei tarvitse jäädä yksin, jokainen miete tai kysymys on tärkeä. 

Seksuaalineuvonnassa voidaan käsitellä myös seksuaalisuuden ja seksielämän erilaisia häiriöitä. Seksuaalisia häiriöitä voivat olla muun muassa muutokset seksuaalisessa halussa, kiihottumisvaikeudet, yhdyntäkivut tai orgasmivaikeudet. SUHK Mamalla jokainen seksuaalineuvoja on erikoistunut myös erilaisten lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapeuttiseen hoitoon. Varaa aika seksuaalineuvontaan!

Kenelle seksuaalineuvonta on tarkoitettu?

Seksuaalineuvontaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset ihmiset sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Neuvontaan voi tulla yksin tai yhdessä. 

Kuinka monta kertaa tapaamisissa käydään?

Seksuaalineuvonnassa käydään 1-5 kertaa.

Mikäli pulmat eivät ratkea seksuaalineuvonnan keinoin, mietimme yhdessä millä tavoin olisi hyvä jatkaa.

Seksuaaliterapia käyntejä voi olla 10-15 tapaamiskertaa. Tyypillisin terapiajakso kestää yhdestä kahteen vuotta.

Erilaisia syitä hakeutua seksuaaliterapiaan voivat olla mm.

Oman seksuaalisuuden pohtiminen, halujen ja tarpeiden eriparisuus suhteessa, kommunikoinnin haasteet, elämän kriisitilanteet kuten ero tai pettäminen, ongelmallinen seksikäyttäytyminen, tunteiden käsittelyn haasteet, elintapojen vaikutus seksuaalisuuteen, muutosprosessit ja niissä tukeminen, seksuaalinen trauma ja kaltoinkohtelu, lapsettomuuden käsittely ja sen vaikutus seksuaalisuuteen, lantionpohjan toimintahäiriöt.

Miten hakeudun vastaanotolle?

Seksuaalineuvonta vastaanotot löydät Kampista sekä Suomenojalta ja seksuaaliterapia vastaanoton löydät Suomenojalta. Ajan seksuaalineuvojalle voit varata mm. nettiajanvarauksen kautta. Halutessasi voit kontaktoida neuvojan etukäteen. Yhteystiedot löydät henkilöstö osiosta.

Kaikki seksuaalineuvontaan tai -terapiaan liittyvät tapaamiset ovat luottamuksellisia eikä niiden sisältöä kirjata omakantaan. Jos varaat ajan ensikäynnille suoraan sähköisestä ajanvarauksesta, kirjaathan lisätietokenttään tiedon montako henkilöä vastaanotolle on tulossa.