Lasten ja vauvojen osteopatia

Osteopatiaa perheen pienimmille

Osteopatia on toimiva ja turvallinen manuaalisen hoidon muoto kaiken ikäisille aina vauvasta lähtien. SUHK Maman osteopaatit ovat terveydenhuollon ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneet naisten terveyteen. Äitiyspalvelut ovat SUHK Maman keskiössä ja osteopatian palveluihin löytävät tiensä erityisesti raskaana olevat tai synnyttäneet äidit ja perheen pienemmät. Osteopaattinen hoito on lempeää ja ottaa huomioon yksilön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Siksi se sopii hyvin myös vauvoille, lapsille ja äitiyden eri vaiheisiin.

Lasten osteopatia

Osteopatian avulla voidaan helpottaa leikki-ikäisen kipuja sekä tuki- ja liikuntaelinvaivoja, jotka ovat aiheutuneet esimerkiksi liikuntaharrastuksen tai muuten touhukkaan arjen myötä. Vanhemmilla lapsilla osteopatiaa käytetään muun muassa kasvuun liittyviin kiputiloihin, päänsärkyihin, astmaattisiin oireisiin, nukahtamisvaikeuksiin ja levottomuuteen. Osteopatiasta saa apua myös lapsen oikomishoidon tai korvatulehduskierteen hoidon tukemiseen.

Vauvojen osteopatia

Vauvojen osteopatiasta on hyötyä missä tahansa vaiheessa syntymästä taaperoikään. Vastaanotolla hoidetaan usein esimerkiksi vauvan koliikkia, itkuisuutta, kireää kielijännettä, toispuolisuutta ja haasteita vauvan imuotteessa. Vauvan voi tuoda hoitoon myös ilman erityistä oiretta, sillä synnytys on myös vauvalle raskas tapahtuma. Esimerkiksi kohdun ahdas tila, puristus synnytyskanavassa tai apuvälineiden käyttö synnytyksen aikana voivat aiheuttaa jännityksiä ja liikerajoituksia vauvan kehoon.

Mitä odottaa osteopatiakäynniltä?

Osteopaattinen hoito toteutetaan vauvan- tai lapsentahtisena, joten hoitoon voi hakeutua hyvillä mielin. Ensikäynnillä osteopaatti käy läpi taustoja raskausajasta, synnytyksen etenemisestä ja menneestä vauva-ajasta. Vauvaa voidaan tutkia ja hoitaa myös vanhemman sylissä. Alkuhaastattelun ja tutkimuksen perusteella tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Hoidossa käytetään monenlaisia tekniikoita, jotka ovat lempeitä ja hellävaraisia.

Vauvojen ja lasten osteopatiaa on saatavilla SUHK Mama Kampin toimipisteessä. Varaa aika osteopatian vastaanotolle.