Fysioterapeuttinen jälkitarkastus

Milloin olisi hyvä varata aika fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen?

Käynnille voi tulla heti kun itsestä tuntuu hyvältä lähteä liikkeelle. Ei siis tarvitse odottaa neuvolan jälkitarkastusta, vaan ajan voi halutessaan varata myös ennen tätä.
Mikäli äitiysfysioterapia on täysin uutta, voi olla hyödyllistä tulla käynnille melko piankin synnytyksen jälkeen jolloin keskitytään kuitenkin enemmän keskusteluun, ohjaukseen ja asiakkaan kuunteluun. Pidämme juuri näitä, keskustelua ja ohjausta erittäin tärkeänä varsinkin oireiden ennaltaehkäisyn kannalta!

Vatsalihasten erkaumaa ei diagnosoida alle 3kk synnytyksestä, mutta toki suuntaa antavaa ja erkaumaa ennaltaehkäisevää tutkimista ja ohjausta voidaan antaa jo ennen tätä.
Mikäli toivot, että käynnillä tutkitaan lantionpohjan tilanne sisätutkimuksella on hyvä odottaa ainakin jälkivuodon loppumiseen saakka.


Vauvat ovat aina tervetulleita mukaan vastaanotolle, mutta varsinkin fysioterapeuttinen jälkitarkastus on hieman normaalia pidempi aika. Käynti sisältää paljon asiaa, jonka sisäistäminen voi olla helpompaa silloin kun tilanne on rauhallinen ja äidillä on mahdollisuus keskittyä rauhassa käynnin sisältöön.

SUHK Maman palvelut löydät kuudesta eri toimipisteestä Helsingistä ja Espoosta! Kaikki tekijämme ovat erikoistuneet sekä Äitiys- että lantionpohjan fysioterapiaan 💜